Maarten Udo

Maarten Udo - Fysiotherapeut

Sinds 30 juni 2014 is Maarten Udo werkzaam bij Fysiotherapiepraktijk Dekker. Maarten is in 2008 afgestudeerd aan de Hanzehogeschool te Groningen. In juli 2014 heeft hij met succes de 3-jarige opleiding Master Manuele Therapie (SOMT) afgerond.

 

Het vak fysiotherapie past goed bij Maarten. Hij vindt het omgaan met mensen, i.c.m. het medische aspect en de afwisseling gedurende de dag, heel prettig.

De specialisatie tot Manueel Therapeut was voor hem heel logisch: hij zocht naar verdieping in zijn vak en tegelijkertijd de mogelijkheid om patiënten binnen enkele behandelingen een goed behandelresultaat te kunnen bieden.

Als manueeltherapeut is hij gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van klachten die gerelateerd zijn aan stoornissen in het bewegen van de gewrichten van het houdings- en bewegingsapparaat. Voornamelijk gaat dit om klachten van de wervelkolom. Maar ook bij bewegingsbeperkingen van de gewrichten in armen en benen, kan hij een belangrijke rol spelen.

 

Naast de Manuele therapie heeft hij zich gespecialiseerd in Dry Needling. Naast het behandelen op gewrichtsniveau is Maarten dus in staat om direct met behulp van een “droge naald” problemen in de spieren direct op te lossen. Door deze combinatie is het vaak mogelijk om pijn op een korte termijn af te laten nemen en de bewegelijkheid te vergroten. Echter ontstaan veel klachten door een slechte houding of overbelasting van werk of sport. Belangrijk in het herstel van klachten is dan ook het verbeteren van de houding en de coördinatie, kracht en uithoudingsvermogen van benodigde spieren om de oorspronkelijke werkzaamheden of het niveau van sport te kunnen hervatten. In de therapie is dit dan ook belangrijk onderdeel. Hiervoor werkt ze dan ook samen met de collega’s die de training in de oefenzaal verder begeleiden.

 

Het werken bij Fysiotherapie Dekker bevalt erg goed omdat er veel gebruik wordt gemaakt van elkaars specialisme. Iets wat nog te weinig gebeurt in de fysiotherapie.

Alle medewerkers

Laetitia Dekker
Directie en Hand- en Kaak Fysiotherapeut
Arie van der Zwaard
Arie van der Zwaard
Directie en Psychosomatisch Fysiotherapeut
Nico Hofman
Nico Hofman
Directie en Fysiotherapeut
Emma Alkemade - Fysiotherapeut
Emma Alkemade Fysiotherapeut
Erica-Verbeek--Witte
Erica Verbeek- Witte Fysiotherapeut
Hilda Nes - Manueel Therapeut
Hilda Nes
Manueel Therapeut
Maarten Udo - Fysiotherapeut
Maarten Udo
Manueel therapeut
Mark Meijer - Fysiotherapeut
Mark Meijer
Fysiotherapeut
Mayke Kummer
Mayke Kummer
Psychosomatisch Fysiotherapeut
Miranda van der Harg – Zeevaart - Fysiotherapeut
Maurice Janssen
Manueel Therapeut
Sander Perry - Fysiotherapeut
Sander Perry
Fysiotherapeut
Samantha de Jong
Fysiotherapeut
Saskia Nolet - Fysiotherapeute
Saskia Nolet
Fysiotherapeut
Sofie van der Hijden - Fysiotherapeut
Sofie van der Hijden
Fysiotherapeut
Tim Hillige - Fysiotherapeut
Tim Hillege
Fysiotherapeut
Wendy de Haan Fysiotherapeute
Wendy de Haan
Fysiotherapeut
Brigitte-Brugman
Brigitte Brugman
Baliemedewerkster en Gastvrouw
Alexandra Venneker
Alexandra Venneker
Balie medewerkster en gastvrouw
Monique Jagroep
Baliemedewerkster en gastvrouw
Arda de Vos
Baliemedewerkster en Gastvrouw