Beweegtuin

Bijzondere Beweegtuin in Amstelveen

 

Gezondheidscentrum Marne heeft een beweegtuin. Een unieke buitenplaats met beweegtoestellen om spieren en conditie op peil te houden. Naast de verschillende toestellen is er ook een oefencircuit dat gebruikt kan worden voor looptraining, zowel met als zonder hulpmiddelen.

 

Vitaliteit, gezondheid en zelfredzaamheid

 

Regelmatig bewegen en het trainen van spieren verkleint het risico op vallen. Met de toestellen in de Beweegtuin kunnen spierkracht en evenwicht goed geoefend worden. Daarnaast is bewegen ook nogeens goed voor de hersenen. Zo draagt de Beweegtuin dus bij aan de vitaliteit, gezondheid en zelfredzaamheid van iedereen die komt oefenen. En wie samen met buren of vrienden afspreekt, maakt een bezoek aan de Beweegtuin ook nog eens heel gezellig.

 

Gratis instructie

 

Iedereen is welkom om in de Beweegtuin op een laagdrempelige manier te oefenen. Maar vooral senioren in en rondom de Marne zijn van harte uitgenodigd om er gebruik van te maken. De toestellen in de beweegtuin zijn op elk moment vrij toegankelijk. Maar als u de toestellen eerst beter wil leren kennen, kunt u ook gebruikmaken van de gratis instructie die Fysiotherapie Dekker aanbiedt.

 

Financiële steun

 

De Beweegtuin is er gekomen met financiële steun en medewerking van de gemeente Amstelveen, zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid, het Theo Janssen Fonds, stichting Egmana en door donaties van de vele patiënten en collega’s als cadeau bij het afscheid van oud-huisarts Reynders. De som van de donatie is verdubbeld door het Amstelveen Fonds.

 

Zelf oefenen in de Beweegtuin?

 

Op dinsdag ochtenden van 10.30 – 11.30 zijn er gratis instructies door een van onze fysiotherapeuten.
Mocht u na de instructie de smaak te pakken hebben. Op dinsdag en donderdagochtenden zijn er van 11.30 – 12.30 uur groepslessen onder begeleiding van een van onze fysiotherapeuten op basis abonnement, 6 weken 1 uur te trainen op dinsdag of donderdagochtend. Kosten: 60 Euro. Groepjes starten als er 6 personen zijn. U bent van harte welkom om een kennis/vriend/vriendin mee te nemen voor introductie!

 

Aanmelding via de balie van Fysiotherapie Dekker tussen 8 en 17 uur of per telefoon (020-6418641) of mail (info@fysiotherapiedekker.nl).
Als de instructie smaakt naar meer, kunnen ze meedoen in een groepje om met elkaar o.l.v. een fysiotherapeut

 

Gezondheidscentrum Marne en de beweegtuin zijn gevestigd aan de Marne 130-131 in Amstelveen.

Folder Beweegtuin