Functioneel trainen

Voor wie is Functionele Training geschikt?

Krijgt u wat meer moeite met dagelijkse handelingen, zoals traplopen, boodschappen doen, iets oprapen van de grond, huishoudelijke werkzaamheden en merkt u dat wat sneller moe bent als u bijvoorbeeld een dagje uit bent geweest of voor de kleinkinderen heeft gezorgd?  Dan is Functionele Training 55+ zeer geschikt voor u!

 

Wat is Functionele Training?

Functionele Training is een erg praktisch en wetenschappelijk bewezen effectief programma. Deelnemers worden begeleid om zo lang mogelijk zelfstandig te functioneren zonder het verlies van vaardigheden uit het dagelijks leven. Het doel van de training is dat u de dingen die u gewend bent te doen, kunt blijven doen. Conditieverbetering is ook een heel belangrijk doel van de training.

‘Hoeveel 55-plussers  durven nog met een vol dienblad een trap op te lopen? En wie staat er nog zonder steun op van de grond? Onder begeleiding van fysiotherapeuten traint u zowel levensechte fysieke vaardigheden als ook cognitieve vaardigheden.”

 

Wat kunt u verwachten?

Tijdens de training oefent u in een groep allerlei dagelijkse handelingen uit uw dagelijkse leven. Denk hierbij aan lopen met een tas, over een hindernis heen stappen, iets oprapen van de grond en boven in een kast leggen, traplopen. In de training wordt veel in tweetallen gewerkt, waarbij u elkaar stimuleert en helpt bij het uitvoeren van de oefeningen. Tijdens de les houdt u een logboek bij van uw trainingsactiviteiten. Tijdens de training is er ook ruimte voor gezelligheid en onderlinge contacten. Tevens doet u thuis ook oefeningen zodat uw resultaten optimaal worden en dat u de verworven vaardigheden en conditie kunt toepassen in uw dagelijks leven.

 

Programma

De oefeningen beginnen eenvoudig. De zwaarte wordt langzaam verhoogd, zodat uw algemene conditie verbetert. Ook worden de oefeningen langzaam moeilijker. In het dagelijkse leven moet u immers ook handelingen in allerlei situaties uitvoeren. De fysiotherapeut kan ook samen met u bekijken hoe u ook na afloop van de training uw conditie op peil kunt houden. U zult merken dat u zich fitter gaat voelen en dat het uitvoeren van uw dagelijkse handelingen gemakkelijker gaat.

 

Kosten voor 24 lesen gedurende 12 weken, 2 x per week 1 uur:

– Medische indicatie: kosten hangen af van polisvoorwaarden

– Preventief:  245,- eigen betaling