Fysio bewegen

Bewegen is gezond en plezierig! Gezondheidsrisico’s kunnen voor een groot gedeelte voorkomen worden door regelmatig in beweging te zijn. Maar ook als u al een of meerdere chronische aandoeningen heeft, zoals Diabetes, Obesitas en hart- en vaatziekten, voelt u zich gezonder en fitter wanneer u regelmatig beweegt.

Kom voor een Individueel Beweegadvies! Wilt u eigenlijk wel meer gaan bewegen voor uw gezondheid, maar u weet niet hoe? Of vindt u het moeilijk om dit vol te houden?

Dan kunnen wij u helpen, want ‘gezond en plezierig bewegen’ is onze specifieke deskundigheid.

U kunt zich aanmelden voor een ‘Individueel Beweegadvies’ voor eigen rekening of via vergoeding verzekering als u aanvullend verzekerd bent. Dit kan zonder verwijzing van een arts. Wij brengen eerst uw huidige beweegactiviteiten in kaart. Daarna geeft u aan wat u wilt bereiken met meer en gezond bewegen. Bijvoorbeeld weer moeiteloos de trap op kunnen lopen, of meedoen aan reguliere sportactiviteiten.

Vervolgens bekijken we samen met u welke sport of beweegactiviteit het beste bij u past. Misschien besluit u zelfstandig aan de slag te gaan na ons advies of gebruik te maken van het reguliere sportaanbod. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat u kiest voor deelname aan Fysio-bewegen. Inhoud cursus Fysio-bewegen Om uw conditie/fitheid te verbeteren is het noodzakelijk om minimaal gedurende 3 maanden 2 x per week 1 uur matig intensief te trainen. Om een bepaalde conditie/fitheid te behouden volstaat 1 x per week. Daarom bestaat een cursus minimaal uit 13 lessen van 1 uur/week. U traint op vaste tijden in een vaste groep o.l.v. een ervaren fysiotherapeut in onze oefenzaal op een van beide locaties. De training bestaat uit een individuele warming-up, gevolgd door een persoonlijk trainingsprogramma al dan niet aangevuld met gezamenlijke oefeningen. Dit is afhankelijk van de wensen van de groep. De training richt zich op het verbeteren van uw uithoudingsvermogen, kracht, lenigheid, stabiliteit, coördinatie en balans. U maakt hierbij gebruik van diverse oefenmaterialen en trainingsapparatuur. Uw training blijft uitdagend door het oplopende schema, afgestemd op uw persoonlijke doelen.

 

Voor wie?

De cursus is geschikt voor mensen die:

– geen klachten hebben maar zo fit mogelijk willen blijven door verantwoord en plezierig te bewegen onder deskundige leiding

– bepaalde (bewegings)beperkingen hebben en rekening houdend met die beperkingen verantwoord en plezierig willen bewegen onder deskundige leiding

– geen indicatie fysiotherapie meer hebben, maar het bereikte resultaat willen hand-haven en/of /herhaling willen voorkomen

– aanvullend op een fysiotherapie behandeling hun herstel willen bespoedigen.

 

Fysio Fittest voor veilig trainen op maat

Fysio-bewegen start altijd met een Fysio Fittest. Zo maken we uw resultaten meetbaar en zichtbaar en de test verhoogt uw veiligheid, omdat u weet waar uw grenzen liggen.

Uw test sluit altijd zoveel mogelijk aan bij uw trainingsdoelstellingen. Op die manier kunnen we een trainingsprogramma op maat maken met de juiste trainingsintensiteit, -opbouw en trainingsvorm.

Uw testscore geeft u en ons een goed beeld hoe u zich verhoudt tot andere personen van uw leeftijd en geslacht, qua conditie, kracht, lenigheid, stabiliteit, coördinatie en balans.

 

Cursus Fysio-bewegen voor doelgroepen

Bij voldoende vraag, kunnen we ook cursussen Fysio-bewegen op maat aanbieden voor bepaalde doelgroepen zoals: chronische nek- of rugklachten, DMII, Obesitas, hart-vaat- of longziekten, etalagebenen, Parkinson, CVA, MS, reuma en kanker. De programma’s zijn gebaseerd op de meest actuele kennis.

Alternatief Als er geen specifieke Fysio-bewegen cursus beschikbaar is voor uw aandoening, vraag dan toch een ‘Individueel Beweegadvies’ aan. Uw fysiotherapeut kan samen met u beoordelen of deelname voor u aan een algemene cursus Fysio-bewegen zinvol is. Als dit niet zo is, kunt u mogelijk deelnemen aan groepsgewijze fysiotherapie. Daarnaast zijn er nog diverse andere beweegprogramma’s.