Sportief wandelen

Begeleiding

Naast de reguliere cursussen Sportief Wandelen biedt Fysiotherapiepraktijk Dekker  ook een cursus Sportief Wandelen aan voor mensen die beperkt zijn door een operatie of door gezondheidsproblemen zoals bijv. artrose, reuma, diabetes- hersen- of hartinfarct. Ook zeer geschikt voor mensen met overgewicht.

 

Deze specifieke cursus staat onder leiding van ervaren bewegingsdocenten, die de intensiteit van de wandeltraining aanpassen aan de mogelijkheden van de diverse deelnemers. Niet het aantal kilometers is van belang, maar de intensiteit van de conditietraining. Dat geldt overigens ook voor de reguliere cursussen Sportief Wandelen, die al 12 jaar met succes worden aangeboden! Samen lekker wandelen in de buitenlucht en werken aan de conditie met interval-oefeningen onderweg. Leren eigen grenzen te (ver)leggen door een bepaalde afstand sneller te lopen (nooit hollen!) of een trapje op en af te lopen.

 

Groepen

Beginnende en geoefende deelnemers kunnen samen, maar toch op eigen niveau lopen. Samen uit, samen thuis. Dat bevordert het groepsgevoel en werkt stimulerend. Regelmatig wordt aan de deelnemers gevraagd hoe zwaar zij een bepaalde oefening vinden. (de zgn. Borg-score=gevoelswaarde). Ook zijn er hartslagmeters aanwezig.

 

Cursussen

De reguliere en aangepaste cursussen worden gegeven op diverse locaties in het Amsterdamse Bos op dinsdagmorgen en donderdagmiddag. De cursus bestaat uit 18 of 36 lessen. Een proefles is ook mogelijk.