Diabetes Mellitus type 2

Diabetes wordt ook wel ‘suikerziekte’ genoemd. De officiële naam is diabetes mellitus. Bij diabetes kan het lichaam de bloedsuiker niet meer zelf in evenwicht houden. Normaal regelt het lichaam de bloedsuikerspiegel heel nauwkeurig, met het hormoon insuline. Mensen met diabetes maken zelf geen insuline meer, of hun lichaam reageert niet meer op de insuline. Dat hangt af van de soort diabetes.

 

Bewegen werkt!

Uit onderzoek blijkt dat ‘bewegen’ ook belangrijk is voor mensen met diabetes. Door regelmatig bewegen neemt de hoeveelheid glucose in uw bloed af en tegelijk gaat de insuline beter werken. U heeft daarom minder insuline nodig.

Door bewegen verbetert ook de bloedsomloop van de grote en kleine bloedvaten. Waarschijnlijk helpt dit om de kans op complicaties, bijvoorbeeld met de ogen of voeten, te verminderen.

 

Programma op maat

Om goede resultaten te behalen is het nodig langdurig te bewegen. De duur en de frequentie van het beweegprogramma is doorslaggevend voor het behalen van resultaten. Fysiotherapie Dekker biedt een beweegprogramma aan van 6 maanden, waarbij u twee maal per week komt trainen.  Door vooraf uw conditie te testen, krijgt u een programma op maat. De trainingen vinden plaats onder begeleiding van speciaal hiervoor geschoolde fysiotherapeuten.

 

Thuis aan de slag

Thuis kunt u ook aan de slag met de tips, adviezen en oefeningen voor in het dagelijks leven. U gaat merken dat u beter in staat zult zijn dagelijkse activiteiten weer uit te voeren. U kwaliteit van leven verbetert.

 

Geïnteresseerd?

Bel voor het maken van een afspraak 020-6418641.