Obesitas

Obesitas oftewel overgewicht

Heeft u last van ernstig overgewicht, dat wil zeggen een Body Mass Index (BMI) van 30 of meer? Bent u bang voor mogelijke complicaties en bijkomende ernstige aandoeningen? Een actieve en gezonde leefstijl leidt tot vermindering van uw gewicht. Fysiotherapie Dekker heeft een speciaal beweegprogramma dat geschikt is voor mensen met overgewicht.

 

Programma op maat

Uw programma wordt op maat gemaakt, zodat er samen met u haalbare doelen worden gesteld en u weet wat u kunt doen om daadwerkelijk af te gaan vallen. Naast de groepstrainingen leert u ook wat er dagelijks aan beweging nodig om om uw ‘vetbrandingssytseem aan het werk te zetten’. De trainingen vinden plaats onder begeleiding van speciaal hiervoor geschoolde fysiotherapeuten.

 

Gevolgen van obesitas

Overgewicht kan diverse orthopedische klachten veroorzaken, waaronder lage rugklachten en verergering van artrose, vooral in heupen, knieën en enkels. Ook kan het leiden tot ademhalingsproblemen. Obesitas verhoogt tevens de kans op het krijgen van hart- en vaatziekten, diabetes mellitus type 2 en kanker.

 

Voeding en verbranding

Wij werken samen met diëtisten aangezien gezonde voeding uiterst belangrijk is, naast bewegen, bij het afvallen. Indien u al vaker bij een diëtist bent geweest, maar het niet lukt om goed en blijvend af te vallen, is de methode ‘Sportvasten’ misschien iets voor u. Klik hier voor meer informatie hierover.

 

Geïnteresseerd?

Bel voor het maken van een afspraak 020-6418641.