Dry Needling

Dry needling is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Met dry needling worden hardnekkige spierverhardingen ontspannen, via het gericht prikken met een naald binnen de spier. Dry needling is niet hetzelfde als acupunctuur. Bij acupunctuur worden vaak meerdere naalden in het lichaam geprikt, die daar enige tijd blijven zitten. Bij dry needling wordt één naald gebruikt, waarmee kortdurend de spier wordt behandeld.

 

Innovatieve methode

Dry needling is voor Nederland een innovatieve methode. Een stroom van recente publicaties ondersteunt de effectiviteit van deze therapie. Essentieel in de behandeling is het opwekken van de Lokale Twitch Response (LTR) voor een langdurig resultaat. Klinisch gezien leidt dit tot een voelbare daling in de spierspanning met een pijnvermindering en verbeterde beweeglijkheid tot gevolg.

 

Sinds 2007 valt het binnen het beroepsprofiel van de Fysiotherapeut van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie. Onze therapeuten zijn speciaal bijgeschoold om deze techniek toe te kunnen passen.

 

Geïnteresseerd?

Bel voor het maken van een afspraak 020-6418641.