Handfysiotherapie

Heeft u pijn in uw pols bij het koken, afwassen of het werk in de tuin? Heeft u tijdens het autorijden pijn aan uw handen? Zijn de klachten begonnen als tintelingen, een koud of dood gevoel of misschien een lichte pijn in uw handen of armen? Bij deze en andere klachten aan uw handen kan een handtherapeut u helpen.

 

Waarom een handtherapeut?

De hand is een complex geheel van enorm veel spieren, pezen, banden, zenuwen en gewrichten op een klein oppervlak. Handtherapie is een specialisatie binnen fysiotherapie. De therapeut houdt zich bezig met het behandelen van functiestoornissen van spieren, pezen, banden, botten, gewrichten en zenuwen.

 

Waar kan een handtherapeut u mee helpen?

Het doel van handtherapie is dat u uw hand weer zo goed mogelijk kunt gebruiken bij uw dagelijkse activiteiten op het gebied van zelfzorg, uitvoer van werk, sport en hobby’s. Hierbij moet u denken aan:

 

Wat is handtherapie?

Een blessure aan de hand heeft vaak grote gevolgen voor het dagelijks functioneren; bij ontzettend veel handelingen worden de handen gebruikt en het is dus belangrijk, dat de handblessures op de juiste manier behandeld worden.

Naast het oefenen van de mobiliteit, spierkracht, coördinatie en stabiliteit, behoort het aanmeten en maken van spalken ook tot het werkveld van de handtherapeut. Deze spalken worden van verschillende soorten materiaal gemaakt, afhankelijk van het doel van de spalk.

Handtherapie is soms een langdurig en intensief behandeltraject, waarbij uw inzet van groot belang is. Het kan zijn dat u met een pijnlijke spier na een paar behandelingen en de juiste adviezen al vooruit kunt. Maar na een operatie of bij ernstig letsel kan het soms wel een jaar duren.

 

Neem voor informatie of een afspraak contact op met info@fysiotherapiedekker.nl of 020-6418641