Hart-Vaat- en longfysiotherapie

Hartrevalidatie

Een hartaandoening kan grote lichamelijke en psychische gevolgen hebben. Het vanzelfsprekende vertrouwen in uw lichaam is verminderd. Hartrevalidatie bij Fysiotherapie Dekker stelt u in staat uw dagelijks leven weer op te pakken en voort te zetten binnen uw eigen grenzen en mogelijkheden. U leert naar uw lichaam te luisteren, ermee om te gaan en er weer op te vertrouwen. Daarnaast is de verwerking van de hartaandoening een belangrijk aspect van de revalidatie.

 

Inspanningstest vooraf

De groeptrainingen bij ons beginnen met een individuele intake en onderzoek. Hierin worden uw mogelijkheden, beperkingen en wensen in kaart gebracht. Als onderdeel van het onderzoek zult u een fietstest op een hometrainer uitvoeren. Hierdoor zien we precies wat uw hart aan kan en in welke mate u wel en niet mag gaan inspannen.

 

Hartslagzones

De basis wordt gevormd door trainingen in groepsverband. U leert te bewegen binnen bepaalde hartslagzones. De trainingen worden begeleidt door een daarvoor opgeleide fysiotherapeut. In deze trainingen komen diverse vormen van bewegen en sporten aan bod zoals: fietsen, lopen, roeien en krachttraining.

 

Ontspannen

Hartproblemen veroorzaken over het algemeen veel stress in het lichaam. Indien u moeite heeft te ontspannen, kunt u een module ontspanningstherapie volgen binnen Fysiotherapie Dekker. Vraag ernaar bij uw therapeut.

 

Geïnteresseerd?

Bel voor het maken van een afspraak 020-6418641.