Fysieke trainingstrajecten

Om de fysieke en mentale draagkracht van een medewerker te verhogen
Home » Arbo & Gezondheid » Fysieke trainingstrajecten

Fysieke trainingstrajecten

Fysiotherapie Dekker verzorgt fysieke trainingstrajecten om de fysieke en mentale draagkracht van een medewerker te verhogen bij (dreigend) ziekteverzuim. Door deze begeleiding leert een medewerker zichzelf sterker en vitaler te maken, waardoor hij/zij weer duurzaam inzetbaar wordt. We kiezen een trainingstraject dat het beste past bij de persoon en de klacht.

Binnen onze trainingen heeft de cliënt een actieve rol en Fysiotherapie Dekker treedt in dit proces op als een coach.

Voorbeelden van onze trainingen zijn:

Graded activity

Dit is een fysieke training, met een gedragsgeoriënteerde aanpak voor mensen met chronische lichamelijke klachten. Met deze training worden fysieke vaardigheden getraind, alsook specifieke werktaken waarmee de medewerker weer duurzaam inzetbaar wordt.

Graded exposure

Dit is een trainingsmethode voor chronische lichamelijke klachten in combinatie met mentale problematiek zoals bewegingsangst of verkeerde ‘illnes beliefs’, die het herstelproces belemmeren. De begeleiding bestaat uit fysieke trainingen en coachingsgesprekken, gericht op de verandering van attributie en eigen verwachtingen.

Rugprogramma dr. Wolff

Dit is een fysieke training, met een gedragsgeoriënteerde aanpak speciaal geschikt voor mensen met klachten aan de wervelkolom. Binnen dit programma worden naast fysieke vaardigheden ook specifieke werktaken en handelingen getraind, waarmee de medewerker weer duurzaam inzetbaar wordt.

Informatie

Wilt u meer inhoudelijke informatie over onze diensten, neemt u dan contact op met onze praktijk op telefoonnummer 020-6418641 of via ons contactformulier.

Gezonder leven?

Health Check? PMO? Gezonder levende werknemers? Neem contact met ons op.