Beweegtuin Marne

Een eigen Beweegtuin dichtbij, voor jong en oud!

Er staan verschillende beweegtoestellen klaar voor gebruik naast Gezondheidscentrum Marne. Een fantastische plek om buiten de spieren en conditie op peil te houden. Naast de verschillende toestellen is er ook een oefencircuit dat gebruikt kan worden voor looptraining met of zonder hulpmiddelen.

Het Gezondheidscentrum Marne is in 2014 begonnen met het maken van de plannen voor de Beweegtuin, een sportieve plek die de hele week voor iedereen vrij toegankelijk is.
,,Door de mogelijkheid te bieden aan ieder om op eigen tijd en wijze te oefenen, willen we een bijdrage leveren aan vitaliteit, gezondheid en zelfredzaamheid. Vooral senioren in en rondom de Marne zijn van harte uitgenodigd om gebruik te maken van deze prachtige buiten-oefenplaats. Naast vrij oefenen biedt Fysiotherapie Dekker binnenkort 2x per week een uur begeleid-bewegen aan ‘’, aldus mede-initiatiefnemer Eddy Reynders.

De Beweegtuin is er gekomen met steun en medewerking van o.a. de gemeente Amstelveen, zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid, het Amstelveen Fonds, het Theo Janssen Fonds, stichting Egmana en door donaties van de vele patiënten en collega’s als cadeau aan oud-huisarts Reynders bij zijn afscheid in maart 2016. De som van de donaties is verdubbeld door het Amstelveen Fonds.

Voor wie is de beweegtuin?

Voor iedereen die op een laagdrempelige manier wil bewegen. Het is bewezen dat regelmatig bewegen en trainen van de beenspieren, het risico op vallen verminderen. Dat betekent verminderde kans op operaties, behoud van mobiliteit en op een gemakkelijke manier sociale contacten houden.

Zelfstandig bewegen

De toestellen bieden de mogelijkheid uw spierkracht en uw evenwicht te oefenen, de kracht in uw armen en benen te trainen en uw hersenen worden ook nog geactiveerd ! En als u uw buren, vrienden en/of partner meeneemt, wordt het nog gezellig ook.
U kunt op elk gewenst moment gebruik maken van de Beweegtuin.

Bewegen onder begeleiding

U kunt de toestellen zelfstandig gebruiken, maar u kunt ook gebruik maken van het aanbod van Fysiotherapie Dekker, die 2 keer per week een uur instructie aanbiedt. Het doel hiervan is dat u de toestellen leert kennen zodat u ze op een verantwoorde manier zelfstandig kunt gaan gebruiken. Deze instructie is gratis! Traint u liever onder begeleiding, dan kunt ook, tegen betaling, aan diverse cursussen meedoen. Kijk op www.fysiotherapiedekker.nl voor het aanbod dat er is en neem uw buren, vrienden, wandel- of bridgeclub mee!

Folder Beweegtuin