Oncologische fysiotherapie

Fysiotherapie Dekker verzorgt beweegprogramma’s voor mensen met kanker tijdens en na behandeling.
Home » Fysiotherapie » Overzicht fysiotherapie » Oncologische fysiotherapie

Oncologische fysiotherapie

Fysiotherapie Dekker verzorgt beweegprogramma’s voor mensen met kanker tijdens en na behandeling. Het is bekend dat mensen met kanker die chemotherapie krijgen, tijdens deze behandelperiode achteruit gaan in kracht en conditie. Daarnaast neemt vermoeidheid toe, de kwaliteit van leven af en tevens ervaart de patiënt vaak verlies aan controle op de situatie.

Trainen tijdens of na behandeling

De afgelopen jaren is er wetenschappelijk onderzoek verricht naar bewegen en kanker. Een deel van deze onderzoeken richtte zich op trainen tijdens de chemotherapie en beschrijft positieve effecten op kracht en conditie, vermoeidheid en kwaliteit van leven.  Deze inzichten hebben geleid tot de ontwikkeling van trainingsprogramma’s die mensen met kanker kunnen volgen tijdens de chemotherapie. Zo’n training bestaat vooral uit conditie- en spierkrachttraining.

Lid van Onconet

Voor elke Nederlander is het belangrijk om dagelijks 30 minuten te bewegen. Tijdens de chemotherapie zult u zich niet elke dag even fit voelen en is het belangrijk dat u leert omgaan met deze wisselende belastbaarheid. Naast de conditie- en spierkrachttraining wordt er tijdens de trainingen dan ook met u besproken hoe u in het dagelijks leven optimaal kan omgaan met uw energie.
Vooraf testen we uw conditie, zodat we een programma op maat voor u kunnen maken. De trainingen vinden plaats onder begeleiding van speciaal hiervoor geschoolde therapeuten. Wij zijn aangesloten bij het regionale netwerk Onconet en werken samen met ‘Tegenkracht: Stichting kanker en sport’.

Geïnteresseerd?

Bel voor het maken van een afspraak 020-6418641. Ter voorbereiding op de intake kunt u ‘De Lastmeter’ invullen. Deze vragenlijst helpt u om in kaart te brengen hoe het met u gaat: www.lastmeter.nl Neem de ingevulde vragenlijst mee naar uw eerste afspraak.

Oncologische training

Informeer naar de mogelijkheden van oncologische training bij Fysiotherapie Dekker.

Fysiotherapie Dekker is lid van Onconet