Emma Alkemade

Emma volgde haar laatste stage van de opleiding fysiotherapie bij Fysiotherapie Dekker. Op 1 juli 2014 rondde ze de stage af en kreeg ze de kans om als fysiotherapeut te komen werken bij de praktijk.

 

Emma heeft tijdens haar opleiding hele diverse stages gelopen waaronder bij Revalidatiecentrum Reade op de afdeling Neurorevalidatie. Daar behandelde ze veel patiënten na een herseninfarct (CVA). Uiteindelijk koos ze voor de een eerstelijns praktijk, omdat de variatie qua patiënten daar groter is waardoor ze het werk uitdagender vindt.

 

Tijdens haar studie volgde ze de minor Bewegingswetenschappen aan de VU, waarbinnen ze zich verder verdiepte in chronische aandoeningen, revalidatie en trainingsprincipes die daaraan ten grondslag liggen. Deze theoretische kennis probeert ze zoveel mogelijk als onderbouwing te gebruiken bij het behandelen van patiënten bij Fysiotherapie Dekker.

 

Het was altijd al haar droom geweest om het werken in een fysiotherapiepraktijk te combineren met het doen van wetenschappelijk onderzoek binnen de fysiotherapie. Daarom startte ze per september 2014 met de Master Evidence Based Practise. Via deze Masteropleiding kan ze onderzoek gaan doen naar de effectiviteit van bepaalde behandelingen fysiotherapie en naar de mate waarin deze behandelingen van belang zijn voor de kwaliteit van leven van patienten. Inmiddels heeft ze de master afgerond en vindt ze dat dit haar helpt mogelijk te werken volgens de stand van de wetenschap waardoor haar behandelingen zo doelmatig mogelijk zijn en dat ze naast het behandelen van patiënten ook onderzoek voor de praktijk kan doen.

 

Naast de reguliere fysiotherapie heeft ze zich inmiddels gespecialiseerd in patiënten met hart vaat en longproblemen. Onder andere het revalideren na een opname of operatie en het bijkomend informeren/adviseren over aanpassingen in de leefstijl staan hierbij centraal. De brede manier van kijken en behandelen spreekt haar hierbij erg aan.

Alle medewerkers

Arie van der Zwaard
Directie en Psychosomatisch Fysiotherapeut
Nico Hofman
Nico Hofman
Directie en Fysiotherapeut
Emma Alkemade - Fysiotherapeut
Emma Alkemade Fysiotherapeut
Erica-Verbeek--Witte
Erica Verbeek- Witte Fysiotherapeut en Handfysiotherapeut
Hilda Nes - Manueel Therapeut
Hilda Nes
Manueel Therapeut
Christel Grimbergen
Fysiotherapeut en Manueel therapeut
Jason van der Weerd
Fysiotherapeut
Mark Meijer - Fysiotherapeut
Mark Meijer
Fysiotherapeut
Mayke Kummer
Psychosomatisch Fysiotherapeut
Jorieke de Jong
Psychosomatisch Fysiotherapeut
Nina Schoone
Fysiotherapeut
Samantha de Jong
Fysiotherapeut
Glenn Smink
Fysiotherapeut
Saskia Nolet - Fysiotherapeute
Saskia Nolet
Fysiotherapeut
Sofie van der Hijden - Fysiotherapeut
Sofie van der Hijden
Fysiotherapeut
Annette Hesseling
Baliemedewerkster en gastvrouw
Wendy de Haan
Fysiotherapeut en Kaakfysiotherapeut
Susanna van der Vliet
Fysiotherapeut
Monique Jagroep
Baliemedewerkster en gastvrouw
Arda de Vos
Baliemedewerkster en Gastvrouw