Sofie van der Hijden

Sofie heeft met goed gevolg haar studie Bewegingswetenschappen aan de VU afgerond. Ze miste het werken met mensen en het geleerde over bewegen in de praktijk te kunnen toepassen, zodat ze mensen ook echt daadwerkelijk zou kunnen helpen. Daarom is ze aansluitend ook nog Fysiotherapie gaan studeren.

 

Tijdens de opleiding Fysiotherapie heeft ze stage gelopen in Revalidatiecentrum Heliomare in Wijk aan Zee, op de afdeling Dwarslaesie en Amputatie. Dit is een hele gespecialiseerde afdeling. Wat haar aantrok was het werken in een hecht multidisciplinair team rond een min of meer vaste groep patiënten die ze gedurende een langere periode bijna dagelijks zag. Deze ervaring kwam haar goed van pas bij haar laatste stage bij Fysiotherapie Dekker, omdat deze praktijk in 2 gezondheidscentra gevestigd is waar multidisciplinair werken ook heel belangrijk is. Bij Fysiotherapie Dekker zag ze echter juist heel veel verschillende patiënten op een dag. Veelal ouderen met o.a. nek-, rug- , knie-, heup-, hand-  of balansproblemen en een verhoogd valrisico. Ze merkte dat ze de afwisseling heel leuk vond en ook graag met oudere patiënten werkt.

 

Sofie kreeg een baan aangeboden bij Fysiotherapie Dekker na haar stage medio 2013.  Ze heeft inmiddels veel ervaring met het begeleiden van ouderen in multidisciplinair verband d.m.v. Functioneel Trainen Ouderen en Zorgprogramma’s Valpreventie. Ze vindt het belangrijk om mensen te helpen om zo lang mogelijk zelfredzaam te blijven. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat Valpreventie en het trainen van dagelijkse activiteiten daarbij essentieel zijn.

Alle medewerkers

Arie van der Zwaard
Directie en Psychosomatisch Fysiotherapeut
Nico Hofman
Nico Hofman
Directie en Fysiotherapeut
Emma Alkemade - Fysiotherapeut
Emma Alkemade Fysiotherapeut
Erica-Verbeek--Witte
Erica Verbeek- Witte Fysiotherapeut en Handfysiotherapeut
Hilda Nes - Manueel Therapeut
Hilda Nes
Manueel Therapeut
Christel Grimbergen
Fysiotherapeut en Manueel therapeut
Jason van der Weerd
Fysiotherapeut
Mark Meijer - Fysiotherapeut
Mark Meijer
Fysiotherapeut
Mayke Kummer
Psychosomatisch Fysiotherapeut
Jorieke de Jong
Psychosomatisch Fysiotherapeut
Nina Schoone
Fysiotherapeut
Samantha de Jong
Fysiotherapeut
Glenn Smink
Fysiotherapeut
Saskia Nolet - Fysiotherapeute
Saskia Nolet
Fysiotherapeut
Sofie van der Hijden - Fysiotherapeut
Sofie van der Hijden
Fysiotherapeut
Annette Hesseling
Baliemedewerkster en gastvrouw
Wendy de Haan
Fysiotherapeut en Kaakfysiotherapeut
Susanna van der Vliet
Fysiotherapeut
Monique Jagroep
Baliemedewerkster en gastvrouw
Arda de Vos
Baliemedewerkster en Gastvrouw